Undilah

SULTANMUZAFFAR (26 Februari 2002 - sekarang)

Seorang blogger, pelayar internet, penyelam scuba dan penagih tegar televisyen dan Wii. Melihat seluruh dunia di laman blog menerusi kamera DSLR dan kacamata tebalnya (kadang-kadang kanta lekap).

Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.
Entri oleh sultanmuzaffar 31 May 2002 1 komen

Aku gi Imbi Plaza kejap tadi. Best gila plak ronda-ronda situ. Carik joystick & Force feedback steering. Tak ler mahal sangat. Murah jer. Aku mungkin pergi lagi nak beli digital camera & computer speaker surround system.

Entri oleh sultanmuzaffar 29 May 2002 0 komen

Aku pergi tengok wayang kejap tadi kat KLCC dengan Jinggo, Ina & Zul. Cerita tah hapa-hapa tah. Birthday Girl. Boring giler. Sampai tertidur aku dalam panggung wayang. Ina pulak cam pompuan lalok baru lepas makan ubat batuk. Budak-budak yang pergi Pulau Pemanggil banyak yang demam. Kesian pulak aku tengok.

Entri oleh sultanmuzaffar 28 May 2002 1 komen

Aku banyak kerja yang perlu dibuat tapi semuanya perlu tunggu greenlight dari MIT. Banyak perkara yang perlu dibincang dengan diorang ni. Esok aku perlu siapkan equation untuk brake & suspension simulation to be put inside the blockset. Lepas tuh kena integrate dengan excel.

Dia tak jadi datang KL malam ni. Jadi aku ikut plan aku untuk gi tengok wayang pukul 9 malam. Aku nak tengok citer ET.

Entri oleh sultanmuzaffar 0 komen

Lepas meeting kul 12 tengahari tadi aku dapat kerja yang perlu aku selesaikan. Banyak kepada engineering report dalam excel format real-time. Perbincangan telah pun dibuat dengan beberapa insitusi pengajian luar negara untuk menjadikan projek ini satu realiti. Tak perlu aku sebutkan nama insititusi tersebut kerana pastinya satu dunia tahu kewujudan institusi tersebut. Yang pastinya sokongan dari institusi tersebut pastinya menjadikan projek ini satu kenyataan dalam penhasilan "cutting-edge application".

Entri oleh sultanmuzaffar 21 May 2002 1 komen

Aku hairan, hari ini aku menerima kunjungan yang banyak dari server sebuah pusat penyedia servis internet. Aku pun hairan. Adakah aku juga menerima tempias dari peristiwa semalam ?

Pusat Komputer, UM
Lembah Pantai
59100 Kuala Lumpur
KUALA LUMPUR
Malaysia

Entri oleh sultanmuzaffar 20 May 2002 1 komen

Mereka ini merupakan antara pembaca jurnal aku. Tapi aku tak pernah tahu kewujudan mereka. Mereka datang dari seluruh pelusuk dunia. Ada beberapa IP yang aku rahsiakan kerana mereka kawan rapat aku. Tapi yang pastinya aku curious nak tahu sapa yang datang dari University of Manchester ni dan seorang dari Amerika Syarikat.

SINGAPORE CABLE VISION LTD
SINGAPORE CABLE NETWORK PROVIDER
Singapore

Manchester Computing
University of Manchester
Oxford Road
Manchester M13 9PL.

Pusat Komputer UPM
Universiti Pertanian Malaysia
43400 Serdang, Selangor

Telekom Multimedia of Telekom Malaysia Berhad
Telekom Exchange II, Jalan Lingkaran Fauna
63000 Cyberjaya, Selangor, MALAYSIA

Binariang Berhad
Telco provider in Malaysia

Telekom Malaysia Berhad
1st Floor, Kelana Parkview Tower,
Jalan SS6/2, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia

Universiti Utara Malaysia
Pusat Komputer
Universiti Utara Malaysia
06010 Jitra Kedah

Jabatan Telekom Brunei
Ministry of Communication
Old Airport Berakas
Bandar Seri Begawan BB3510
Brunei Darussalam

Crescent Network (Terengganu) Sdn Bhd
No 108 Kuala Ibai
KM 8 Jalan Sultan Mahmud
20400 Kuala Terengganu Terengganu
Malaysia

2440 Research Blvd
Rockville, MD 20850
United States

Entri oleh sultanmuzaffar 1 komen

Malam ini Finale Survivor Marquesas. Aku tak sabar nak tengok kat NTV7. 3 jam tuh !

Entri oleh sultanmuzaffar 16 May 2002 0 komen

Performance Calculator
Aku jumpa site ini untuk tujuan research aku. Site ni bagus pasal aku kena buat GUI untuk project ni. Boleh guna kesemua features yang ada.

Entri oleh sultanmuzaffar 1 komen

Dah lewat sangat. Aku mengantuk. Aku dah hampir dapat solution untuk GUI. Guna Excel jer + sikit programming. Banyak contoh aku dapat dari surfing. Aku nak tidur.

Entri oleh sultanmuzaffar 10 May 2002 1 komen

Aku mengantuk sangat. Pukul 1 aku dah tertidur atas kerusi. Hassan suruh aku masuk tidur dulu. Jangan tidur atas kerusi. Aku bangun pukul 8 pagi tadi. Pagi ini aku kena cari maklumat pasal Open Source. Lagi satu benda baru yang aku kena explore.

Entri oleh sultanmuzaffar 08 May 2002 1 komen

dear all,

this is my problem scenario,

you're running *your* program. you have an excel file loaded in the
backgound (or in another open window). you need a *third* process
open and running that is constantly monitoring the joystick position
(x, y and z). at whatever time interval you define, it feeds the x y
and z values to the open excel spreadsheet *as they occur* so that
excel can plot the data in real time.

i have joystick connected & now need the data to be in excel. most
probably the solution will be in VBA macro.

can anyone help ?

TQ
muzaffar

Entri oleh sultanmuzaffar 06 May 2002 0 komen

Malam ni aku kena stay kat office sampai pukul 8 malam. Ada orang datang nak tengok. Aku nak gi Citibank kejap. Tak pun nak ambik baju kat rumah.

Related Posts with Thumbnails

www.gua.com.my

sultanmuzaffar - entertainment blogger