Undilah

SULTANMUZAFFAR (26 Februari 2002 - sekarang)

Seorang blogger, pelayar internet, penyelam scuba dan penagih tegar televisyen dan Wii. Melihat seluruh dunia di laman blog menerusi kamera DSLR dan kacamata tebalnya (kadang-kadang kanta lekap).

Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.
Entri oleh sultanmuzaffar 21 October 2002 1 komen

Aku hantar posting ni tadi kat satu laman web. Sajer menghangatkan keadaan sementara boss aku tengah leka meneliti skrin pc dia tengok pasaran saham. Boss aku sekarang datang office bukan buat kerja, tapi dia tengok skrin PC dia, check pasaran saham Dow Jones. No wonder kerja sampai ke pagi ikut time New York.

peminat fanatik siti:- dah beli ker album baru siti

Entri oleh sultanmuzaffar 1 komen


Aku baru order buku ini dari Amazon.com: The Weblog Handbook: Practical Advice on Creating and Maintaining Your Blog. Aku berminat nak kaji tentang weblog dengan lebih lanjut. Mana tahu jika ada rezeki, aku nak buat Master.

the weblog handbook


When Perseus Publishing asked me to write a book on weblogs, I laughed. A book about weblogs? Everything you need to know is on the web!


But the more I thought about it, the more I realized how much I've learned in three years of maintaining my own site--some of which is so obvious to experienced online denizens it doesn't seem worth explaining, but that as a newcomer I wouldn't have known to ask. Thus the weblog handbook was born.


I arranged the book in roughly the order I expect most people approach the subject, first explaining what weblogs are and why anyone would want to read or maintain one, and then moving through more practical considerations: how to choose a tool to update your site, how to make your weblog stand out, and how to attract an audience. I answer commonly asked questions about weblog etiquette, explain what you need to know about living online, and give you some suggestions for dealing with burn-out. In short, I've done my best to get everything I know about maintaining a weblog--any kind of weblog--onto the page so that you can benefit from my experience.


I also tried to place weblogs into a larger cultural and media context. In doing so, I explore the weblog's relationship to journalism, discuss the cultural context from which weblogs emerged, and examine the ways in which the community defined itself. I start the book with an explanation of the form and end with an examination of the emergence of the early weblog community in relation to pre-existing online culture, the ways in which old-media paradigms have informed perceptions and practitioners of the form, and the state of the Weblog Nation in 2002.

Entri oleh sultanmuzaffar 1 komen

Aku jumpa lagu ini dalam satu laman web:-

Kalau gembira Siti kalah tepuk tangan
Kalau gembira siti kalah tepuk tangan
Kalau anda gembira beginilah caranya
Kalau anda gembira tepuk tangan...

Kalau suka rosyam menang tepuk tangan
Kalau suka rosyam menang tepuk tangan
kalau anda gembira begilah caranya
Kalau anda gembira tepuk tangan...

he..he..he. Best tak lagu ciptaan ati ni. Khas ditujukan buat peminat fanatik Siti yg tak puas hati, bengkak hati, sakit hati, patah hati dan macam-macam lagi. Permisi......


Peminat Siti Nurhaliza memang suka cari gaduh. Terlampau fanatik. Aku gelak ajer.

p/s:- Aku baru beli CD Konsert Untukmu Sudir 100% Live nyanyian Siti Nurhaliza. Konsert yang aku tak bangun untuk standing ovation pasal Siti nyanyi tengok lirik yang terpancar di belakang penonton. Siti ingat penonton bodoh ker ?

Entri oleh sultanmuzaffar 18 October 2002 1 komen

Aku jadi seronok dengan weblog aku. Weblog ini akan jadi teman aku. Hobi baru aku. Aku akan ubah design weblog aku sebulan sekali, aku harap. Seronok bila dapat gunakan ilmu yang ada untuk buat weblog sendiri. Dulu aku pernah ada impian nak buat website sendiri. Tapi kerana sifat aku yang perfectionist, website yang aku nak buat tak pernah siap. Aku tetap menukar design yang ada kerana tidak berpuas hati dengan hasilnya. Kini dengan adanya teknologi baru ini, membuat weblog menjadi begitu mudah. Senang. Di tambah dengan bantuan user-group yang ada. Semuanya siap sekelip mata. Aku bangga, kini aku sudah ada weblog aku sendiri. Cuma, gambar sendiri saja yang aku tidak letak lagi. Mungkin aku akan buat weblog personal yang mana seorang pun tidak akan tahu kewujudannya. Weblog itu untuk kegunaan resume aku. Jika ada kesempatan aku akan buat satu.

Related Posts with Thumbnails

www.gua.com.my

sultanmuzaffar - entertainment blogger