Undilah

SULTANMUZAFFAR (26 Februari 2002 - sekarang)

Seorang blogger, pelayar internet, penyelam scuba dan penagih tegar televisyen dan Wii. Melihat seluruh dunia di laman blog menerusi kamera DSLR dan kacamata tebalnya (kadang-kadang kanta lekap).

Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.

Lensa Kamera sultanmuzaffar Bersuara dari UAE dan Oman (Bhg 1)

Entri oleh sultanmuzaffar 16 February 2010

Kenangan 6-16 Februari 2010 di Abu Dhabi, Dubai, United Arab Emirates dan Musandam dan Hatta, Oman. Menjelajah pelbagai dunia dan iklim, dari padang pasir ke pantai, dari dasar laut ke salji. Semuanya berlaku dalam tempoh 10 hari di bumi UAE dan Oman berselang-seli pelbagai pertemuan rasmi mahu pun tidak rasmi. Koleksi gambar ini hanya secebis dari kenangan tersebut yang sukar untuk dilakar dalam bentuk tulisan. Namun, saya akan cuba siapkan coretan pengembaraan tersebut. InsyaAllah.


Grand Mosque, Abu Dhabi ialah salah sebuah masjid yang terbesar di dunia. Mimbar berukiran kayu tempat khatib membaca khutbah didatangkan khas dari Terengganu, Malaysia

Tepi pantai berdekatan dengan Marina Mall, Abu Dhabi. Bangunan berdekatannya ialah Abu Dhabi Theater Hall.


Emirates Palace, hotel bertaraf tujuh bintang di Abu Dhabi. Sewaktu kunjungan rasmi Perdana Menteri Malaysia ke UAE, rombongan Malaysia bertaraf Menteri menginap di hotel tersebut.

Guggenheim, salah sebuah muzium yang masih dalam pembinaan dan dijangka siap sepenuhnya pada tahun 2015. Selain Guggenheim, muzium Louvre juga dibina berdekatan dan sebuah Theater Hall ala Istana Budaya di Kuala Lumpur.
Burj Al Arab dari Jumeirah Beach
Menaiki abra menyeberang Dubai Creek. Hanya berharga 1 Dirham.
Perjalanan ke Musandam, OmanMenyelam di Musandam, OmanSisi lain Burj Al Arab dari Madinat Jumeirah


Burj Al Arab waktu malam dari Madinat Jumeirah
Ski Dubai

Mandi laut di pantai milik persendirian The Palm, Atlantis

Nampaknya musim membeli-belah masih belum dan baru bermula untuk Pengguna Xpax! Xpax big freekin’ sale is back! Antara produk yang ditawarkan adalah :

1. Diskaun 50% untuk setiap muat turun di Channel X sepanjang hari. Antara item dalam muat turun Channel X adalah Music(muzik), CMT, Games(permainan) kecuali aplikasi seperti IMX, Defender 1.0 dan lain-lain. Setiap daripadanya mendapat potongan 50% dengan kandungan yang berharga RM3, bakal bernilai RM1.50 sahaja!

2. Juga terdapat 3 tempoh Happy Hour iaitu pada pukul 10 pagi hingga 12 tengahari, 1 hingga 4 petang dan 7 hingga 9 malam. Sewaktu Happy Hour, pengguna yang memuat-turun salah satu kandungan yang ditawarkan dalam tempoh Happy Hour bakal mendapat satu lagi kandungan secara PERCUMA.

3. Rebut peluang tersebut di www.channelx.com.my atau pun mendail *118#. Belanja RM5 atau lebih setiap hari untuk berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik yang ditawarkan setiap hari. Antara hadiah yang ditawarkan termasuk MacBook Air, PSP Go, iPod Touch, Blackberry Curve 8520, Celcom USB Modem dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut sila ke : http://channelx.com.my/mdp/got_big_freekin_sale.jsp

blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails

www.gua.com.my

sultanmuzaffar - entertainment blogger