Undilah

SULTANMUZAFFAR (26 Februari 2002 - sekarang)

Seorang blogger, pelayar internet, penyelam scuba dan penagih tegar televisyen dan Wii. Melihat seluruh dunia di laman blog menerusi kamera DSLR dan kacamata tebalnya (kadang-kadang kanta lekap).

Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.

Anugerah Khas

Entri oleh sultanmuzaffar 14 July 2009

Sudah tersusun di rak anugerah

Anugerah paling terkini

1. Asia Weblog Awards : Best Malaysia Blog 2003
2. Asia Weblog Awards : Best Asian Language As A Second Language 2003
3. Anugerah Khas 2003 Gengjurnal.net
4. Anugerah Weblog Terbaik 2004 Gengjurnal.net
5. Juri Anugerah Weblog Terbaik 2005 Gengjurnal.net
6. 50 Most Influential Blogs in Malaysia 2008
7. Top 100 Malaysian Blog List 2009
8. Anugerah Blog Infotainment Terbaik, Yoyooh Blogger Awards 2009

Anugerah khas kalau dalam AIM digelar Anugerah Wirama, kalau dalam ABP digelar Anugerah Khas Bintang Popular, kalau dalam FFM digelar Anugerah Bintang Veteran. Pemenangnya adalah di kalangan yang tua-tua sahaja. Apakah maknanya bila sudah menerima Anugerah Khas ? Apakah saya sudah tua ? Hahaha.

Nota : Bukan anugerah jadi ukuran, tetapi perubahan yang berjaya dilakukan...

7 komen

  1. Ajami Hashim Says:
  2. "Sdra Muzaffar @ Sultanmuzaffar merupakan ikon blogger ter-otai di Malaysia sejak Februari 2002! Blognya sultanmuzaffar.blogspot.com menjadi skala rujukan kpd ramai blogger hari ini, yg asalnya sebuah blog catatan peribadi dan kini telah menjadi sebuah blog paparan dunia seni dari kacamata beliau! Blognya juga telah berjaya memartabatkan Bahasa Melayu sebagai bahasa komunikasi alam siber setanding dgn Bahasa Inggeris. Tahniah SM!"

    ~ kata emcee semasa SM naik ke pentas ambik anugerah itu! (skrip nukilan ajami hashim)

    muahhh!

     
  3. hee..
    congrats abg SM!!
    :)

     
  4. I am Karl Says:
  5. SM

    i bc blog ni dr form 5 lagi

    2005

    lama x???

    i suke ur blog

    sbb xde bias kat mana2 pihak

    n ur judgement clear & ade facts

    keep on blogging!

    suke3x

     
  6. G'Zain Says:
  7. Salam SM,
    Relevanlah anugerah tu. Zaman sekarag 30an itu sudah tua, masa berlari sangat pantas..Tahniah Cngrats U deserved it..

     
  8. NUke_Rude Says:
  9. "Apakah maknanya bila sudah menerima Anugerah Khas ? Apakah saya sudah tua ?"

    entah?
    belum lagi kot.

    congratulations.

     
  10. cptshah Says:
  11. Pemenang sesuatu anugerah tidak semestinya orang tua atau veteran..
    tapi sebenarnya diukur pada usaha dan jasa..
    kalo nak dibandingkan dengan ABP, FFM, AIM..
    biasanya dimenangi oleh orang tua kerana jasa mereka dalam industri hiburan..
    biasa ukur bukan saja di layar perak tapi usaha dan nasihat belakang tabir juga diambil kira..
    apa2 pun tahniah diatas berjaya memenangi anugerah khas tersebut..
    teruskan usaha dan maju jaya..

     
  12. ryann Says:
  13. tahniah. memang tiada tandingan

     
Related Posts with Thumbnails

www.gua.com.my

sultanmuzaffar - entertainment blogger