Undilah

SULTANMUZAFFAR (26 Februari 2002 - sekarang)

Seorang blogger, pelayar internet, penyelam scuba dan penagih tegar televisyen dan Wii. Melihat seluruh dunia di laman blog menerusi kamera DSLR dan kacamata tebalnya (kadang-kadang kanta lekap).

Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.

Konsert Kemuncak Akademi Fantasia 7

Entri oleh sultanmuzaffar 16 May 2009

Malam ini merupakan malam penentu sebelum Juara Akademi Fantasia musim 7 dipilih berdasarkan undian penonton. Hanya SMS AFUNDI yang mampu mengubah sebarang keputusan di luar dugaan. Oleh itu, terus mengundi pelajar pilihan anda !

AFUNDI10 AKIM ke 32999

Pra Konsert Akhir AF7









21 komen

  1. I am Karl Says:
  2. hehe

    sape2 juara pun xkesah

    AFUNDI10 ARIL to 32999!

    terbaek wok!

     
  3. chekdenoor Says:
  4. SM,

    Undi penentu juara. Chekdee juga dah mula mengundi minggu ini.Undian chekdee adalah untuk ARIL. Chekdee nak mengundi banyak juga kali ini so..... kalau di takdirkan ARIL juara ...sure orang cam chekdee tak suka kalau ada yg berkata, JUARA DIRANCANG sebab ...chekdee pun mengundi berhabisan juga.......

    Harap semuanya berfikiran positif dan bertindak positif.

    Setiap orang ada pilihannya yg tersendiri so...setiap dr kita kenalah menghormati pilihan orang lain juga.

     
  5. Za Says:
  6. Saya ingat selama ini SM sokong Aril. Ternyata saya silap. Akim rupanya yang disokong SM.

    Saya belum beralih arah. *wink* Aril juga pilihan saya! :)

     
  7. TadeName Says:
  8. Chekde, KakJah & para penyokong Aril...

    Jgn risau dgn pandangan penyokong pelajar lain ttg Aril... Aku percaya rata2 penyokong pelajar lain tk benci pd Aril... mereka cuma tk puas hati dgn Astro...

    Biasa la bila persaingan sengit, mcm2 perasaan ada, suka, risau, takut... AF dulu pon ada org tk senang dgn Bob, tk senang dgn Aizat... tp lepas AF semua reda & tengok mcmana depa skrg... Jgn risau, aku pecaya dgn kebolehan Aril & adanya penyokong2 mcm kita, dia pon boleh berjaya lepas AF7... buat masa skrg kita buat je apa yg patut...

    AFUNDI10 ARIL...!!! TERBAEK WOK...!!!

     
  9. Fateha Says:
  10. yea!

    AFUNDI10 AKIM! :DDD

     
  11. Anonymous Says:
  12. Aku org pertama ucap tahniah pada Hafiz kerana menjadi juara AF7 walaupun konsert malam ni tak sehebat konsert ke 8 dan konsert ke 9. Saya rasa pemilihan lagu untuk pelajar-pelajar dalam konsert akhir ni menjadi punca konsert akhir menjadi hambar.

     
  13. Anonymous Says:
  14. Sgt2 bsetuju dgn. anonymous lagu2 xmcabar esp. lagu wajib lagu baru 2 me hanya lagu baru hafiz n akim je yg sedap yg lain xmsk lam kepala ni
    sape2 la yg set songs 4 d students

     
  15. Anonymous Says:
  16. hehehe yeh yeh... hafiz menang...
    sori lah anak2 ikan harapan korang semua kalah2 belaka... ops semua pemenang tiada yang pengalah... har har har... AFmasuk memang di cipta utk pemenang naib jore aje... yg ketiga pulak boasa utk dak2 poyo's jer... juara confirm tahun depan menang Artis Baru Lelaki Popular ABPBH nyer... hehehehe...caya la Hafiz...
    banyak yang numpang menempel aje kat AF neh... yang nak cari anak ikan.. yang mengampu pun ade gak... jilat ludah balik!

     
  17. Anonymous Says:
  18. i hate comments above oi af dh tamat sudah2 la, u ni mendisgracekn hafiz la, bawak2 la beristighfar byk2...........sm klu pos cam2 delete je xyh approve dpt dose kering je xpsl2

     
  19. darzfan Says:
  20. aku sokong komen anonymous @11.59am

     
  21. setankuning Says:
  22. yup.. mlm td banyak pengkritik mention psl lagu. means kalu nxt yr buat AF, lagu utk final should redi awal2. cari yg btul2 berkualiti.

    anyway, congrats hafiz even tho persembahan dia mlm td not his very best la. akim & aril paling outstanding mlm td i think..

     
  23. senorita Says:
  24. Patutnya by week ke 5/week ke 6 astro dah ada ready dgn lagu untuk student yg tinggal bagi persediaan final. Ni 2,3 hari lg nak final lirik masih tak dapat, arrangement tak ada lagi, lagu hampeh. Lepas 6 bulan final baru nak keluarkan single lagu final. Masa tu semua org dah d/load mood peminat pun dah suam2 kuku. Takde org nak beli. Cuba ikut OIAM lepas final studio version terus ada. ASTRO kena review balik marketing strategi dia utk AF.

     
  25. mdmee Says:
  26. waduh .... kurang mantop le final AF7 !!!!

    yang best hanya ... lagu baru Hafiz dan persembahan Akim aje ... itu pun suara Akim kureng ... nasib baik le showmanship Akim bagus.

    Lawak din beramboi tu memang mengarut nak mampus dan tak patut ditunjukkan dlm TV.

    Acara selingan ... nasib baik ada Sarimah .. gelak juga aku dibuatnya.

    Kejutan pula .. Yazid aje yang best yang lain entah apa-apa.

     
  27. Anonymous Says:
  28. hahah..SM kau punye fav student dpt no 3 dah...tulah mamat recycle tu dah abik tempat die...Yahooo..HAFIZZZ juare..Lagu baru si HAFIZ je melekat kat kepale aku. Lagu baru si AKIM mcm nak teberak die meneran suare..ape da..Lagu yazid mcm nak makan buah betik je..si Isma lak..mcm prmpuan x sedar diri and si awok lagu IKLAN RACUN PEROSAK..kuangkuan kuang

     
  29. darzfan Says:
  30. anonymous @ 2.16pm,

    aku sokong pasal lagu2 tu........
    IKLAN RACUN PEROSAK... tu yg paling tepat.... sampai rosak otak dak tu.... tu yg buat tindakan biadap... baca mstar.com

     
  31. mdmee Says:
  32. aku rasa akim dapat lagu paling best .. suara aje tak keluar

     
  33. Anonymous Says:
  34. aril perompak/peragut kemenangan akim dan yazid!

    aril tak payah bangga dapat naib juara!aku yakin aril tak laku kat industri muzik malaysia kecuali di astro sj.

     
  35. Sen Says:
  36. Anon 6.48pm,
    Tak tahu ke yg aril dah berlepas ke Indonesia utk 1st job. Nampaknya ramalanmu tak menjadi kenyataan..huhu

     
  37. TokSky Says:
  38. Tok dah ramal awal lagi yg Akim, Aril dan Aisyah akan mendapat tempat di industri so tengok je la

     
  39. aril xlaku?
    aril da smpi jakarta da woi!
    berlakon drama musical with akim..!
    terbaek wok (:

     
  40. Anonymous Says:
  41. depa pi wuat iklan indomi sbb org indon sendiri pun malu nak wuat so cari org m'sia

     
Related Posts with Thumbnails

www.gua.com.my

sultanmuzaffar - entertainment blogger